Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση...

23 Μαΐου 2010, Κυριακή, λίγο μετά τις 17:00

Η ομάδα μας για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ΑΟ Πειραιά και θέλει να φύγει με την ισοπαλία ή την νίκη για να πάρει την άνοδο. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο το τρίποντο. Βρισκόμαστε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το σκορ στο 1-1 και την ομάδα μας να παίζει με δέκα παίκτες.

Ο επιθετικός του ΑΟ Πειραιά πιάνει τη κεφαλιά η οποία καταλήγει άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Η μισή μας ομάδα κατευθύνεται στον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης, κύριο Γκολέ, να διμαρτυρηθεί αφού ο παίκτης των γηπεδούχων βρίσκεται σε καθαρή θέση off-side. Η μπάλα μπορεί να μας έκανε το χατίρι, αλλά δεν ήθελε και πολύ από μία τραγική απόφαση ενός επόπτη να μας γκρεμίσει όλα τα όνειρα και τις προσπάθειες που είχαμε κάνει τότε. Η δικαιοσύνη μίλησε λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Γουνελάς έκανε το 1-2 και ο ΑΟΑΔ πήρε πια επική άνοδο. Προς τιμήν του ο γενικός αρχηγός του ΑΟ Πειραιά σε δηλώσεις του στο ΦΩΣ, έλεγε πως "ευτυχώς που δεν μπήκε το γκολ μας, αφού ήταν καθαρό off-side".

17 Μαρτίου 2013.

Η ομάδα μας αγωνιζόταν εχθές με τα Αστέρια Δραπετσώνας σε ένα κομβικό ματς για την εξέλιξη της βαθμολογίας αφού μετά από πολλά χρόνια ο ΑΟΑΔ βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Λίγο μετά την συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Μπαρμπαθανάσης περνάει τον αμυντικό, δέχεται κλωτσιά που ακούγεται μέχρι την κερκίδα... αλλά ο διαιτητής κύριος Γκολές λέει όχι.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα μας κερδίζει κόρνερ. Μετά από φάση διαρκείας, με την μπάλα να παιζεται για αρκετά δευτερόλεπτα στην γραμμή του τέρματος, ο επόπτης τρέχει προς την σέντρα δείχνοτας γκολ. Το ίδιο, προς στιγμήν φαίνεται να δείχνει και ο διαιτητής. Ξαφνικά οι παίκτες των φιλοξενούμενων στήνουν την μπάλα για να εκτελέσουν φάουλ. Η μισή ομάδα μας, είναι ακόμα στην περιοχή των Αστεριών και διαμαρτύρεται στον διαιτητή για την απόφαση που κανείς δεν κατάλαβε. Η φάση συνεχίζεται παράλληλα με τις διαμρτυρίες και το 0-1 είναι γεγονός.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΑΔ ισοφαρίζει και δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, παίκτης μας κάνει σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του, ο οποίος απαντά με αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης. Η απόφαση του διαιτητή... είναι απλώς φάουλ. Ευτυχώς υπάρχει εκεί ο βοηθός, ο οποίος είδε ξεκάθαρα τη φάση, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο παίκτης των φιλοξενούμενων και να δεχθεί κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα ο δικός μας.

Βρισκόμαστε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μπαρμπαθανάσης παίρνει την κεφαλιά και βγάζει μόνο του τον Τάνκα στην μικρή περιοχή. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας μας κοντρολάρει και είναι έτοιμος να γράψει το 2-1, έχοντας ως τελευταίο εμπόδιο τον τερματοφύλακα. Ο τελευταίος αμυντικός της ομάδας των Αστεριών γκρεμίζει τον Τάνκα και δειλά-δειλά χαιρόμαστε που πήραμε το πέναλτι. Και όμως... ο διαιτητής Γκολές λέε όχι! Ρωτώντας τον για κανά δεκάλεπτο γιατί δεν το έδωσε απάντηση δεν πήραμε. Ο καημένος ο βοηθός, το είδε, είπε ότι είναι ξεκάθαρη η παρέμβαση αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Το ματς λήγει. Ο ΑΟΑΔ χάνει δύο υπεροπολύτιμους βαθμούς αφού από την μια δεν μετουσιώνει τις ευκαιρίες του σε γκολ και από την άλλη ο διαιτητής της αναμέτρησης με τρεις σκανδαλώδες αποφάσεις ή μη, κρίνει την αναμέτρηση.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ή μήπως ΟΧΙ;

Σε αυτά τα τρία χρόνια η ομάδα μας έχει ξανά-αγωνιστεί έχοντας στο διαιτητικό τρίο τον κύριο Γκολέ. Πάντα φεύγαμε από το γήπεδο με παράπονα. Είτε για αποβολές παικτών μας, είτε για off-side, είτε, είτε. Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι μετά από αυτήν την φάση που έγινε στο Ρέντη πριν από τρία χρόνια, ο εν λόγω διαιτητής έχει θέμα με την ομάδα μας.

Το επιβεβαιώνει σε κάθε ματς. Εχθές διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κύριος Δημητρίου. Πριν καν αρχίσει το ματς και βλέπουμε τον κύριο Γκολέ, ως πρώτο ρέφερι, αρχίζουμε και κοιταζόμαστε λέγοντας "άντε πάλι", χωρίς όμως και οι ίδιοι να πιστεύουμε το τι θα ακολουθήσει.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα αποβεί μοιραίος για την παραμονή της ομάδας.

ΥΓ: Με τον άνθρωπο Γκολέ δεν έχουμε απολύτως τίποτα. Με τον διαιτητή Γκολέ όμως έχουμε πολλά παράπονα και τις αδικίες που έχει κάνει εις βάρος μας. Από την στιγμή που ο ίδιος φαίνεται πως δεν έχει το σθένος να πει "μην με βάλετε να σφυρίξω ξανά τον ΑΟΑΔ", ας ελπίσουμε να το κάνει η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΠ. Εχθές βρέθηκε άτομό της στο γήπεδο και είδε ξεκάθαρα το τι σφαγή έγινε εις βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου